Henk Groote


Als eerste lid stellen wij U voor:

Henk Groote

Voorzitter P.V. de Snelpost

 

Henk was in vroeger dagen ook voorzitter en met de secretaris Gerrit Klooster in die illustere tijd de vaandeldragers van de Snelpost.Henk Groote_4

Als die twee een cabaret hadden opgericht dan hadden SNIP en SNAP wel in kunnen pakken.

 

 

Echter nadat Huib Edelenbosch de fakkel had over genomen en na jaren voorgaand seizoen 2014/2015 voorzitter van de afdeling 6 Noord-Holland mocht worden, werd Henk opnieuw gevraagd om het hamertje van de Snelpost wederom te handteren.

 

Echter nu met topspeler op de Vitesse/Midfond Martin KlaassenHenk Groote_2 als secretaris van de club.

 

Henk is door de jaren heen gemakkelijker geworden, doordat de familie omstandigheden veranderde en hij erachter kwam dat duiven houden ook een stukje plezier in het leven is.Henk Groote_3

Maar niet alleen duiven sieren zijn duivenplatje ook kippen, sierduiven, kwartels…..rennen rond in zijn ren tegenover zijn duivenhok.

 

Maar de duiven hebben een vaste prominente plaats in zijn bestaan, met name kwam de verandering in het verleden toen hij samen met Gerrit Klooster richting Cees Suijkerbuik reed.

Henk kreeg eieren mee en wat voor
eieren, langzaam begon t toch te komen dat Henk beter ging presteren en tot op de dag van vandaag spelen die een grote rol.

 

Natuurlijk haalt Henk wat regelmatig bij liefhebbers uit ’t verre oosten, alwaar ooit zijn wieg heeft gestaan, maar die ronde eieren waar duiven uit zijn gekomen van onschatbare waarde, die heeft Henk nog steeds.

Bedenk maar eens de “05, Pim, de zwerverlijn, Camphuis, vooral de “05 lijn waar vele zo goed mee presteerde en presteren, pure Gebr. Janssenduiven, die als je het goed doet hoge klasseringen kunt behalen.

Henk Groote_1

Kijk naar Marcel Sangers en Team Eijerkamp die nog steeds die lijn van de “05 in het bloed van hun topduiven hebben zitten en domineren op de dagfond.

Ja zulke toppers heeft Henk dus zitten op zijn hok, waar anderen van lopen te watertanden.

 

Henk gebruikt ‘goeie Koop’ voer (Mariman standaard) zou de Klak zeggen, hetgeen de Klak ook altijd deed, die geloofde niet in dat dure voer.

 

Zijn hok is een standaard hok en met de droge mest methode is het een heel goed hok, droog en aangenaam voor de duiven en dat is wat telt.

Voor de jeugd staat zijn hok wel open, dat is ook wel gebleken, want Vito kreeg een van de laatste ronde jongen uit zijn Suijkerbuikjes, wel te verstaan dat Vito de duifjes moet kruisen.

Maar was het Cees Suijkerbuik niet die zo nauw inteelde dat niemand het kon opnemen tegen hem.

Zulke toppers krijgen dan moet je er zuinig op zijn en dat ze ook nog mooi zijn……….., dus de concurrentie bij de jeugd in Afd. 6 N-H mag gaan oppassen.

 

Wij denken als Henk zijn schouders eronder zet dat zijn duiven weer top- en kopvliegen, dan zullen er nu denken jaja, maar de klasse zit er en aangezien Henk een ware levensgenieter- en een zeer goed bestuurder is die van een sherry’tje  houdt……………..tja dan moet je een stapje terug doen als het om presteren gaat.