Martin Klaassen
Martin Klaassen

Andijk

Secretaris

Een heuse topper in Noord-Holland

 

Martin is secretaris van de club, ook van het rayon overigens dan als penningmeester, en steunpilaar van voorzitter Henk Groote speelt deze illustere Andijker altijd wel op het hoogste niveau in het rayon mee.
Martin Klaassen_3

Martin gaat nooit over 1 nacht ijs en heeft ook de feeling om loeihard toe te slaan, gekscherend noemen ze dat het andijkerwindje, maar dat is geheel onterecht, zijn duiven
vliegen gewoon keihard.

De soorten die zijn hok bevolken zijn die van; Louis van Loon en de Gebr. Janssen, A., dit via van Zon, Swagerman, Jan Heeres, Braspenning, H. Groote (Suijkerbuikjes uit de Pim lijn), Eijerkamp via Joost v.d. Bosch, daar heeft hij een heuse stam van geformeerd.Martin Klaassen_2

Om nu een topper aan te wijzen tja…….. een probleem dat zijn er zoveel die kop en top hebben gevlogen dat het niet eerlijk zou zijn om er 1 over te slaan, echter zijn top kweekkoppel ‘853 x ‘688 produceerde toch een aantal topduiven waar je U tegen zegt, dus liefhebbers die zeggen dat een kweekkoppel niet bestaat, ontzenuw dat maar want men kan dit koppel vergelijken met Bijter x Visje.

De allerbeste duif is dan toch wel de ‘304 die Martin verkreeg van Willem Sikkens, het is een duif die op een bordeaux wijn lijkt en langzaam rijpte en als 2 jarige even 4 x 1e en een 3e prijs vloog, 13 x zetten 9 x prijs en 2015 13 x zetten 9 x prijs.

Zijn hok is ingenieus en met een plat dak en nagenoeg heerlijk om op te vertoeven, kortom een goed hok met super duiven.

Over het voer is Martin heel duidelijk, het moet goed voer zijn en daar kwam Matador voor uit de bus, het is veelzijdig voer waar alles in zit wat een duif nodig heeft.

2015 speelde Martin toch even 2 x een 1e in het rayon op 1 van de verste afstanden in ons rayon, NADOEN….

Martin Klaassen_4Martin Klaassen_5

Martin was voorheen met wegbrengen continu bezig met de duiven en dat zag je ook aan de uitlagen, gewoon eng hele reeks duiven op rij, dat is een klein beetje minder, althans doordat  het vele rijden met de duiven niet meer doet, maar deze fanatieke (Martin oogt heel rustig….ahumm) topliefhebber zal het rayon en de vereniging toch steeds verrassen met zijn uitslagen, daarbij laat hij niets aan het lot en toeval over en kijkt verder dan menigeen van hem denkt, toch dat beetje Enkhuizer nooit het achterste van de tong laten zien, maar toch kan Martin heel open zijn, want hij maakt van zijn hart geen moordkuil.

Overigens is zijn grootste fan en geheim zijn vader Henk Klaassen, die helaas met zijn gezondheid te kampen heeft, maar in 2015 altijd met Martin mee kwam om in te korven.

Maar Martin kan altijd op hem rekenen.

 

jd