Vito Duppen

Vito Duppen

Jeugdlid

 

In 2012 gestart met 5 jonge duiven op de fond (gebroeders Hagens, Ap Overwater en Jan Aarden soort) echter die kwamen later dan de jongen van andere spelers zoals Gerrit Klooster, Jaap en Emmy Sietses, Martin Klaassen om er maar even een paar te noemen en dat vond Vito maar niks dat hij steeds zo laat zat.IMG-20151010-WA0003
IMG-20151010-WA0001

 

 

Na een gesprek met Evert-Jan Eijerkamp is er besloten om wat snellere duiven aan te schaffen via Eijerkamp en W.M. Oostveen kwamen er Heremans duiven voor in de plaats, echter met wat aankopen voor de dagfond, want dat vind vaders Jos toch leuker, bleken die Heremans duiven niet echt wat voor Vito te zijn en met de nadruk toch meer op de dagfond kwam te leggen vallen die snellere duiven toch dan gauw af i.v.m. zwaarder voeren.

 

Nu 2015 is er besloten dat Vito op zichzelf gaat vliegen in 2016 en aangezien Henk Groote  aanbood uit zijn Suijkerbuiken een laatste ronde te kweken, was een deal snel gemaakt.

Naast de Suijkerbuiken van Henk Groote, contact gemaakt met Richard Stijnman, een van de schatbewaarders van het ras de Klak (Jos van Limpt) en van een van de betere Vitessespelers uit de afdeling 6 N-H  G. Timmer, Purmerend een jonge doffer (Van Loon, Klinkenberg x Camphuis)uit zijn super kweekkoppel heeft gekregen.
IMG-20151010-WA0002

Want Henk Groote heeft Vito te kennen gegeven dat hij zijn verkregen Suijkerbuikjes moet kruisen.

IMG-20151010-WA0000

Dus Vito gaat pas met de jonge duiven van start in 2016 op zijn eigen hokje, hij heeft nu al enkele jaren ervaring om goed met de duiven om te gaan en verbeterd zich zelf steeds meer en wat van belang is dat hij op de eerste plaats alles zelf doet en zich kan richten op de vitesse- en midfondvluchten, vooral op zijn manier en met lichter voeren.

Hij gebruikt het zelfde voer als Henk Groote, de clubvoorzitter (komt omdat Vito niet wil afwijken van het voer dat de jongen kregen in hun groeiopbouw), alwaar de supertjes vandaan komen, waar Vito zijn stam mee kan opbouwen.

Zie ook:  http://www.123website.nl/Team-Duppen/