Piet Doedes

Piet voor zijn hokken

Piet Doedes  is 68 jaar en woont aan de Kuipersdijk en is al 53 jaar lid van De Snelpost. Hij begon met duiven toen hij 15 jaar oud was, maar raakte er door zijn werkzaamheden 30 jaar uit, al die tijd bleef hij lid.

Toen hij met de vut ging pakte hij het verenigingsleven weer op en ging met duiven spelen. Hij heeft een hok van 2×2 voor de weduwnaars (boven zie foto)en een van 2×2 voor de jongen (Achter de trap) en duivinnen met een kleine weduwduivinnen hok van 1×1.(waar Piet voor staat)

Het jongen hokje, nu voor duivinnen

14 koppels heden met nog 4 losse doffers voor 8 duivinnen. Piet speelt voor zijn plezier en vind het thuiskomen van de duiven een genot om te zien en heeft zeker geen spanning of hij nou vroeg of laat zit. Hem gaat het om de hobby.

In zijn vereniging is Piet momenteel inzetbaar voor zowat alles, hij is barman, inkorver en verzorgt voor de zieke liefhebbers, zoals Henk Groote en Gerrit Klooster de duiven. Klasse zou ik zeggen.

Piet heeft zijn duiven op een bijzondere wijze les gegeven, aardrijkskunde. Hij laat ze op de kaart zien waar ze naar toe gaan , zodat ze weten welke route ze moeten vliegen.

Liefhebbers zoals Piet zijn in een vereniging onbetaalbaar, bedankt voor je inzet.

Hoe leer ik mijn duiven de weg vinden, routebeschrijving word dus vooraf met de duiven doorgenomen

Ze komen er aan, zou ik ze de weg goed hebben uitgelegd.