Jaap en Emmy Sietses

Jaap en Emmy Sietses samen een ijzersterk duo.

Jaap kreeg thuis  op de Oudegracht al met de duivenbacil te maken, pa hield duiven. Zelf begon hij in 1972 dit eindigde in 1984 i.v.m. het gezin. In 2009 werd weer gestart, waarna in 2012 op het Buurtschip echt werd begonnen dit op voorspraak van Emmy. Een hok van Gobius werd neergezet, later een kweekhok in de schuur en nu is het compleet.

Momenteel komt 90 % van zijn duiven van W. Geurtz uit Haalderen en ook via Theo zijn er in zijn stam opgenomen. Jaarlijks laat hij de jongen keuren door Gert-Jan Beute en ook zijn advies speelt een grote rol.

De laatste jaren zijn de prestaties dan ook met grote sprongen omhoog gegaan en behaalde zij in 2016 het Generaal kampioenschap met vele Rayon kampioenschappen erbij. Nu worden zij al als jongen specialisten gezien, dit komt mogelijk mede door Emmy die 50 % van de verzorging op zich neemt. U ziet het een ijzersterk duo waar wij nog veel van zullen horen.

Bij het maken van deze reportage werden zij in 2017 al 2e Vitesse, 1e aangewezen en hokkampioen Vitesse. In de CC2A werden zij 4e aangewezen Vitesse. Geweldig toch.