Historie

Oprichting
Op 6 april 1952 is De Snelpost opgericht door de heer D. Mazereeuw. Het eerste bestuur werd gevormd door: D.Mazereeuw (voorzitter), J.C. van Hoegee (secreatris), J. Bielsma (penningmeester), K. Broers en Clason (bestuurslid).

Locaties
De duiven werden ingekorfd bij het bedrijf Enza aan de Admiraliteitsweg. Vanaf 1962 werd er ingekorfd bij Enza aan de Paktuinen. In 1966 kwam het eigen clubgebouw aan de Maelsonweg 11, dit is nog steeds de locatie van ons clubgebouw.

Vliegen
De vereniging was in eerste instantie aangesloten bij de N.B.V.Z. (Nederlandse bond voor zaterdagvliegers) De wedvluchten werden gehouden met verenigingen uit Haarlem, Zaandam, Den Helder, Alkmaar en Enkhuizen. De duiven werden vervoerd door de firma Mastenbroek en dat ging nog in rietenmanden. Bij de hieronder genoemde overgang naar de N.A.B.v.P werden de rietenmanden vervangen door aluminiummanden.
Door onze geïsoleerde ligging werd in de zeventiger jaren besloten om naar de N.A.B.v.P. te gaan. We kwamen in Kring 2 terecht en die bestond weer uit de OCC en de ZCC. Onze vereniging viel onder de OCC. Deze liep van Waterland, West-Friesland, Wieringermeer tot aan Den Oever. De OCC bestond uit een twintigtal verenigingen. Tegenwoordig vallen wij onder afdeling 6. De afdeling is onderverdeeld in 6 rayons en wij vallen onder rayon D. Rayon D bestaat uit West-Friesland, Wieringermeer en Wieringen.

Leden
De Snelpost begon met een aantal van 15 leden. Dit aantal groeide in de topjaren uit naar 35. Momenteel bestaat de vereniging uit 31 leden. 5 combinaties en 15 individuele leden doen actief aan de wedstrijden mee. Prominente leden uit het verleden zijn: D. Mazereeuw, J. Bielsma, J. van Duin, J.C, van Hoegee, D. Karemaker, J. Edelenbosch en G. Sietses. Chris Valentijn heeft jaren lang als rekenaar gefunctioneerd toen alle uitslagen nog handmatig berekend werden.

Niet compleet
Natuurlijk is de historie niet compleet, klopt het misschien niet helemaal of moeten er aanvullingen plaatsvinden. Heb je die geef een reactie hieronder dan kan het verhaal steeds completer worden. Ook leuke anekdotes uit het verleden zijn natuurlijk welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.